مراقبت و سلامتی

زنجبیل

فروش زنجبیل
مورفولوژی زنجبیل یا زنجفیل :

زنجبيل گياهي است پايا با ساقه زير زميني ضخيم غده اي شكل و برگ‌های سرنیزه‌ای سبز براق،گل‌های آن‌ها سبز مایل به زرد با لبه‌ای ارغوانی و لکه‌های کرم‌رنگ و گل‌آذین مخروطی و کوچک و سنبله‌ای متراکم است که در تابستان از زمین ساقه بیرون می‌زند زنجفیل مورد نظر همان غذه زير زميني گياه زنجبیل است كه همراه با قسمتهای هوایی از زمين خارج و ريشك هاي ان را قطع نموده و در آب تميز مي نمايند. زنجبیل بسیار به سرما حساس است و در برابر کم‌آبی نیز مقاومت ندارد. زنجبیل معولا در جنوب هند که از باران‌های موسمی بهره می‌برد یا اقلیم‌های مشابه رشد مناسبی دارد.

خواص دارویی:
  • زنجبيل دارای طبع خيلي گرم و خيلي خشك است
  • در مورد خواص آن معتقدند كه مقوي حافظه و هاضمه ،معده و كبد است است.
  • گرفتكي هاي كبد را باز مي كند.
  • نيروي جنسي را تقويت مي كند.
  • بادهاي غليظ معده و روده راتحليل مي برد خشك ميكند.
  • ملين مزاج است و خلط آور مي باشد.
  • براي فلج و كرم معده،يرقان،سختي در ترشح ادرار كه از سردي باشد.ضعف اعضا و آلات مربوط به ادرار و بول براي اسهال كه از فساد غذا باشد نافع است.
  • بعنوان تقویت کننده معده و بدن ، بادشکن و ضد نفخ بکار میرود .
  • زنجبیل در بدن گرما تولید کرده. و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را بصورت عرق از بدن خارج می سازد.
  • زنجفيل قاعده آور است و بي نظمي و تاخير در عادت ماهانه را رفع مي كند.
  • زنجبیل بهترین داروی سرماخوردگی و گلو درد میباشد.
  • هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شده اید.چند بار چای زنجبیل بنوشید و اگر گلو درد دارید. علاوه بر آنکه چای آنرا میل می نمائید با آن نیز قرقره کنید.
  • زنجبیل را حتی برای کمپرس نیز می توان استفاده کرد که سموم بدن را خارج می سازد.
  • برای این منظور ابتدا چای زنجبیل استفاده کنید دستمالی را با آن آغشته و آب اضافی آنرا فشار داده در محل زخم یا درد بگذارید .
روش استفاده:

یک قاشق چایخوری پودر خشک زنجبیل را در داخل قوری ریخته روی آن آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آنرا با حرارت ملایم دم کنید و سپس آنرا با عسل شیرین کرده و میل کنید . چای زنجفیل هر چقدر بیشتر بماند و دم بکشد تند تر می شود .حتی می توان چای زنجبیل را بعد از سرد شدن در داخل یخچال گذاشت و خنک کرد و مانند یک نوشابه سرد استفاده نمود . برای تهیه شربت زنجفیل یک قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط کرده و در شیشه دربسته در یخچال نگهداری کنید و هر موقع خواستید مصرف کنید شربت زنجبیل برای زخم معده بسیار مفید است،مبتلایان به زخم معده باید هر روز قبل از غذا یک قاشق چایخوری از این شربت را همراه با کمی آب بنوشند زخم معده آنهاپس از مدتی التیام خواهد یافت .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *