مراقبت و سلامتی

دیابت چیست؟

دیابت چیست؟

دیابت چیست؟

در این بخش می آموزیم :

  • انواع مختلف دیابت چیست؟
  •  دیابت چقدر شایع است؟
  • چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند؟

افراد مبتلا به دیابت چه مشکلاتی برای سلامتی دارند؟

دیابت بیماری است که زمانی رخ می دهد که گلوکز خون شما که قند خون نیز نامیده می شود، بسیار بالا باشد. گلوکز خون منبع اصلی انرژی شماست و از غذایی که می خورید به دست می آید. انسولین، هورمونی که توسط لوزالمعده ساخته می‌شود، به گلوکز غذا کمک می‌کند تا به سلول‌های شما برسد تا برای انرژی استفاده شود. گاهی اوقات بدن شما به اندازه کافی یا هیچ انسولینی تولید نمی کند یا به خوبی از انسولین استفاده نمی کند. سپس گلوکز در خون شما باقی می ماند و به سلول های شما نمی رسد.

با گذشت زمان، داشتن گلوکز بیش از حد در خون می تواند باعث مشکلات سلامتی شود. اگرچه دیابت هیچ درمانی ندارد، اما شما می توانید برای مدیریت دیابت و حفظ سلامت خود اقداماتی انجام دهید.

گاهی اوقات افراد دیابت را “یک لمس قند” یا “دیابت مرزی” می نامند. این عبارات نشان می‌دهد که فردی واقعاً دیابت ندارد یا یک مورد کمتر جدی دارد، اما هر مورد دیابت جدی است.

انواع مختلف دیابت چیست؟

شایع ترین انواع دیابت عبارتند از دیابت نوع 1، نوع 2 و دیابت بارداری.

دیابت نوع 1

اگر دیابت نوع 1 دارید، بدن شما انسولین نمی سازد. سیستم ایمنی بدن شما به سلول‌های پانکراس که انسولین می‌سازند حمله می‌کند و آن‌ها را از بین می‌برد. دیابت نوع 1 معمولاً در کودکان و جوانان تشخیص داده می شود، اگرچه ممکن است در هر سنی ظاهر شود. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 برای زنده ماندن باید هر روز انسولین مصرف کنند.

دیابت نوع 2

اگر دیابت نوع 2 دارید، بدن شما انسولین را به خوبی تولید یا استفاده نمی کند. شما می توانید در هر سنی، حتی در دوران کودکی، به دیابت نوع 2 مبتلا شوید. با این حال، این نوع دیابت بیشتر در افراد میانسال و مسن رخ می دهد. نوع 2 شایع ترین نوع دیابت است.

دیابت بارداری:

دیابت بارداری در برخی از زنان در دوران بارداری ایجاد می شود. بیشتر اوقات، این نوع دیابت پس از تولد نوزاد از بین می رود. با این حال، اگر دیابت بارداری داشته اید، شانس بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 در آینده دارید. گاهی اوقات دیابت تشخیص داده شده در دوران بارداری در واقع دیابت نوع 2 است.

انواع دیگر دیابت:

انواع کمتر رایج عبارتند از دیابت مونوژنیک که شکل ارثی دیابت است و دیابت مرتبط با فیبروز کیستیک پیوند خارجی.

دیابت چقدر شایع است؟

تا سال 2015، 30.3 میلیون نفر در ایالات متحده، یا 9.4 درصد از جمعیت، دیابت داشتند. بیش از 1 نفر از هر 4 نفر از آنها نمی دانستند که به این بیماری مبتلا هستند. دیابت از هر 4 نفر 1 نفر بالای 65 سال را مبتلا می کند. حدود 90 تا 95 درصد موارد در بزرگسالان دیابت نوع 2 است.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند؟

اگر 45 سال یا بالاتر، سابقه خانوادگی دیابت یا اضافه وزن دارید، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است. عدم فعالیت بدنی، نژاد، و برخی مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا نیز بر شانس ابتلا به دیابت نوع 2 تأثیر می گذارد. همچنین در صورت ابتلا به پیش دیابت یا دیابت بارداری در دوران بارداری، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است.

افراد مبتلا به دیابت چه مشکلاتی برای سلامتی دارند؟

با گذشت زمان، گلوکز خون بالا منجر به مشکلاتی مانند

  1. بیماریهای قلبی
  2. سکته
  3. بیماری کلیوی
  4. مشکلات چشمی
  5. بیماری دندان
  6. آسیب عصبی
  7. مشکلات پا

شما می توانید اقداماتی را برای کاهش شانس ابتلا به این مشکلات سلامتی مرتبط با دیابت انجام دهید.

نکته:

  • سرکه سیب غالباً به عنوان روشی طبیعی برای کنترل سطح قند خون ، خصوصاً برای افرادی که مقاومت به انسولین دارند ، توصیه می شود به طوری که حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد ، و این به بدن کمک می کند تا گلوکز بیشتری را از جریان خون گرفته و به داخل سلول های خود منتقل کند ، بنابراین سطح قند خون را پایین می آورد. نوشیدن چهار قاشق چای خوری (20 میلی لیتر) سرکه سیب رقیق شده در آب قبل از غذا نشان داده که میزان قند خون را پس از غذا به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
  • از خواص عرق بیدمشک پایین آوردن قند خون است، بنابراین افرادی که دارای قند خون بالا هستند، می‌توانند این نوشیدنی را بدون مواد شیرین‌کننده مصرف کنند تا در صورت بالا بودن قند خون به کاهش آن کمک کنند.
  • تحقیقات نشان می دهد مصرف سیاهدانه می تواند باعث بهبود سطح قند خون در افراد دیابتی شود.
  • برخی شواهد اولیه وجود دارد که نشان می دهد عرق گزنه می تواند به درمان دیابت کمک کند.در واقع ، این گیاه حاوی ترکیباتی است که ممکن است اثرات انسولین را تقلید کند.در RCT دیگری از سال 2013 ، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 همراه با درمان معمول خود هر 8 ساعت از 500 میلی گرم عصاره گزنه استفاده کردند. بعد از 3 ماه ، عصاره گزنه تأثیر مثبتی بر سطح گلوکز خون داشت.
  • عرق رازیانه  منبع خوبی از ویتامین C است. مصرف این ماده مغذی  سطح قند خون را کاهش میدهد،بتاکاروتن موجود در دانه های رازیانه همچنین ممکن است سطح کلسترول را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد. همچنین ، دانه های رازیانه شاخص گلیسمی پایینی دارند. از این رو ، می توانند افزودنی خوبی برای رژیم دیابتی ها  باشند.
  • ترکیب آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب و سیلیمارین در عرق خار مریم همانند عرق گزنه می تواند. در راستای تنظیم مقادیر انسولین و حفظ سطح قند خون حتی برای افراد مبتلا به دیابت مناسب باشد.
  • درمان اصلی دیابت، اصلاح تغذیه به معنای واقعی و کامل آن و ورزش و تغییر الگوهای غلط زندگی است اما مصرف عرق بوقناق می تواند سبب کاهش قند خون و درمان بیماری دیابت شود . این عرق موجب تحریک ترشح انسولین از لوزالمعده می گردد.و ترشح انسولین را افزایش می دهد. و به کاهش قند خون کمک می کند. بیماران دیابتی باید هر 4 ساعت یک استکان عرق بوقناق را میل کنند. تا از اثرات معجزه آسای آن در درمان تدریجی دیابت بهره ببرند.
  • تخم شنبلیله برای کنترل دیابت مفید است،بیمار دیابتی باید دانه یا برگ شنبلیله.را در رژیم غذایی خود داشته باشد. دانه های شنبلیله حاوی اسیدهای آمینه هستند.که به تولید انسولین در لوزالمعده کمک می کنند. انسولین سطح قند خون را در بدن کاهش می دهد.علاوه بر این ، وجود گالاکتومانان در دانه.باعث کاهش جذب قند و کربوهیدرات.به خون می شود.
تاثیر تخم گشنیز در کنترل دیابت :
  • دانه های گشنیز به ثبات قند خون کمک کرده و در حالت تعادل نگه میدارد.
  • دانه گشنیز می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند. با بهبود عملکرد سلولهای بتا پانکراس (سلولهایی که انسولین آزاد می کنند و سطح قند خون را تنظیم می کنند) به این مهم دست می یابید.
  • مطالعات دیگر نیز استفاده از دانه های گشنیز برای مدیریت دیابت را تأیید می کند. در یک مطالعه موش ، عصاره های دانه گشنیز نه تنها سطح قند خون را منظم می کند ، بلکه سایر عوامل مرتبط با سندرم متابولیک را نیز بهبود می بخشد .
  • مصرف منظم دانه گشنیز همچنین می تواند خطر عوارض قلبی عروقی مرتبط با دیابت ، دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک را کاهش دهد .
تاثیر تخم کرفس در کنترل دیابت:
  • منیزیم عملکردهای زیادی در بدن دارد ، مانند بهبود سطح قند خون.
  • حفظ سطح قند خون سالم برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی مهم است .
  • بذر کرفس کرفس منبع عالی منیزیم است. مصرف یک رژیم غذایی غنی از منیزیم ممکن است به کنترل سطح قند خون کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
  • با یک قاشق غذاخوری (6.5 گرم) 12٪ از RDI را تأمین می کند.
  • منیزیم نقش مهمی در کنترل قند خون دارد و به افزایش پاسخ سلول ها به انسولین ، هورمونی که سطح قند خون را تنظیم می کند ، کمک می کند .
  • گنجاندن غذاهای غنی از منیزیم مانند دانه کرفس در رژیم غذایی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
تاثیر دارچین در کنترل دیابت:

شاید فایده شگفت آور و هیجان انگیز از مصرف روزانه دارچین لوله ای  تاثیر آن بر دیابت نوع 2 باشد. دارچین می تواند با کاهش فشار خون و بهبود حساسیت به انسولین، این بیماری را کنترل کند. ترکیبات خاصی در دارچین می توانند اثرات انسولین را تقلید کنند و به تنظیم قند خون کمک کنند. این عملکرد بسیار مهم برای افرادی است که مبتلا به دیابت هستند.

تاثیر فلفل سیاه در کنترل دیابت:
  • آنتی اکسیدان های مفید موجود در فلفل سیاه  به ثبات سطح قند خون کمک میکنند. 
  • قند خون را تنظیم می کنند و از این طریق به درمان دیابت کمک می کنند.
  •  اما خوردن فلفل سیاه می تواند جذب گلوکز را به تأخیر بیندازد.
  • پیپرین همچنین می تواند به عنوان یک عامل تقویت کننده زیست در کنار متفورمین (داروی دیابت) استفاده شود
  •  به کاهش دوز متفورمین و حتی عوارض جانبی آن کمک می کند.در عین حال به کاهش علائم بیماری کمک می کند.
تاثیر دانه چیا بر کنترل قندخون:
  • دانه های چیا می توانند سطح قند خون را کاهش دهند.دانه چیا افزایش قند خون پس از یک وعده غذایی با کربوهیدرات بالا را کاهش میدهد و در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید میباشد.
تاثیر روغن سیاهدانه خوراکی در کنترل قند خون:

این احتمالاً یکی از شناخته شده ترین مزایای سیاهدانه است.،اگر از قبل دیابت دارید ، روغن سیاهدانه نیز می تواند به شما در کنترل آن کمک کند.،هر روز صبح نصف قاشق چای خوری روغن خوراکی را در یک فنجان چای.سیاه بریزید ، و تاثیر آن  را در چند هفته ببینید.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *